wat doe ik?

Ik schrijf voor (vak)tijdschriften. Tijdschriften waarvoor ik schrijf of schreef: MilieuMagazine, Binnenlands BestuurAfvalforumRIVM MagazineDe Begraafplaats, ROMDown to EarthCobouw, Radboud Magazine, FM, Handhaving, Waste Maters, Bodem, Vox, Natuur en Milieu. Daarnaast werk ik regelmatig als eindredacteur bij Binnenlands Bestuur.

Ik werk niet alleen aan ‘waarheidsvinding’. Sommige opdrachtgevers willen hun boodschap duidelijk overbrengen. Productie van brochures, plannen en periodieke uitgaven en redigeerwerk heb ik gedaan voor: de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, Veiligheidsregio Brabant-Noord, de Landelijke Meldkamerorganisatie, Brandweer Midden- en West-Brabant, RIVM, Landelijk Overleg Milieuhandhaving, Service Organisatie Handhavingssamenwerking Gelderland.

Daarnaast geef ik schrijfles; in 2017 een cursus wetenschapsjournalistiek aan de Radboud Universiteit. Verder heb ik zeven jaar een korte cursus ‘populariserend schrijven over wetenschap’ gegeven aan studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. In een paar lessen leerde ik hen de beginselen van leesbaar schrijven voor een bredere groep dan hun docenten en medestudenten.